Dollar stabiliséiert nodeems se siwe Méint niddereg sinn, all Aen op Yen

SINGAPORE / LONDON, Jan 16 (Reuters) – Den Dollar huet d’Woch um Réck Fouss ugefaang, e siwe Méint niddereg géint e Kuerf vu grousse Peer am asiateschen Handel geschloen, mam Yen besonnesch am Fokus wéi d’Händler d’Wetten eropgesat hunn d’Bank of Japan wäert seng Rendement Kontroll Politik weider tweaken.

Den Euro huet e frëschen néng Méint Top vun $ 1.0874 am fréien Handel getraff ier hien op $ 1.0861 zréckgezunn huet, 0.16% erof duerch 0920 GMT, während den australeschen Dollar de Schlëssel $ 0.7000 Niveau fir d’éischte Kéier zënter August gebrach huet, ier se zréck op $ 0.6959 gefall ass.

Dank och fréi Stäerkt vum Sterling an dem japanesche Yen, ass den Dollarindex, deen d’US Eenheet géint e Kuerf vu Währungen verfollegt, op e siwe Méint Trough vun 101.77 gefall, wat säi Verkaf vun der leschter Woch verlängert huet nodeems d’Donnéeën weisen datt d’US Konsumentepräisser gefall fir d’éischte Kéier a méi wéi 2-1/2 Joer am Dezember.

“All G10 Währung huet d’lescht Woch géint den US Dollar gewonnen, gehollef vun den US Inflatiounsdaten fir Dezember, déi eng weider Erliichterung vun Inflatiounsdrock bestätegt hunn, déi d’Perspektiv verstäerkt datt d’Fed säi Spannungszyklus pauséiert, méiglecherweis no der Mäerz FOMC Reunioun,” soten MUFG Analysten. an enger Notiz.

D’Fed hir aggressiv Zënserhéijungen waren en Haaptdreiwer vum Dollarindex 8% Iwwerschoss d’lescht Joer.

Mäert sinn elo eng 91% Chance fir eng 25-Basis-Punkterhéijung ze präisginn, wann d’Fed seng politesch Entscheedung am Februar annoncéiert, mat enger 9% Chance fir eng 50-Bp Wanderung.

Den Dollar huet sech am europäeschen Handel gestoppt, zréck géint de Pound, dee fir d’lescht 0.4% op $ 1.2185 erofgaang ass.

MARKET CHALLENGE BOJ

E besonnesche Fokus fir Währungsmäert dës Woch ass de japanesche Yen, wéinst Spekulatiounen datt d’Bank of Japan weider Tweaks wäert maachen oder hir Ausbezuelungskontrollpolitik op hirer Versammlung dës Woch komplett opginn.

Den Dollar ass op e méi wéi siwe Méint niddereg op de Yen am fréien Handel gerutscht, virum Erhuelung a war lescht bei 128.35 Yen, erop 0.4%.

“Ech denken, datt d’ganz Welt e Mëttwoch fokusséiert ass … a wahrscheinlech wäert d’Woch an de G10 (Währungen) definéiert ginn duerch wat mam Yen an Yen Kräiz geschitt, aus deem,” sot de Ray Attrill, Chef vun der FX Strategie bei National Australia Bank (NAB).

“Ech denken net (de BOJ) huet de Luxus vun der Zäit ze soen datt si wäerte bewäerten a waarden bis Q2 oder Kuroda fir säi Begrëff erauszekréien ouni weider Ännerungen ze maachen.”

BOJ Gouverneur Haruhiko Kuroda wäert am Abrëll zrécktrieden.

D’Investisseuren hunn gedréckt fir de BOJ vun hirer ultraeinfach Währungspolitik ewech ze verschwannen, wat verursaacht huet datt d’Ausbezuelung op de Japanesche Benchmark 10-Joer Staatsobligatiounen den neie Plafong vun der Zentralbank fir zwou Sessiounen briechen. liesen méi

US Mäert sinn e Méindeg zougemaach fir e Feierdag, wat fir dënn Handel mécht.

Berichterstattung vum Rae Wee zu Singapur an Alun John zu London; Editing vum Christian Schmollinger an Emelia Sithole-Matarise

Eis Standarden: D’Thomson Reuters Trust Prinzipien.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *