D’Geschicht weist d’Chancen favoriséiert en 20% Börserendement am Joer 2023 no engem brutale 2022, seet Fundstrat

Historesch Donnéeën weisen datt et eng héich Chance ass datt den US Bourse dëst Joer e Rendement vun 20% oder méi kann notéieren nodeems déi dräi grouss Indizes 2022 mat hire schlëmmste jährleche Verloschter zënter 2008 zougemaach hunn, laut Fundstrat Global Advisors.

Dem Fundstrat säi Fuerschungschef Tom Lee sot, datt Bourse Investisseuren méi wahrscheinlech e Joer vu positive Rendemente gesinn wéi e flaach Joer nodeems Aktien am Joer virdrun schlecht gemaach hunn.

An den 19 Fäll vun engem negativen S&P 500 Index SPX,
+2,28%
zréck Joer zënter 1950, iwwer d’Halschent vun deene Jore goufen gefollegt vun der grousser-Cap Index méi wéi 20% gewannen, no Fundstrat Daten. Nëmmen zwee vun deene Joere goufe vun engem flaach Joer gefollegt mat engem Rendement vu 5% bis negativ 5%.

“Aktien sinn 5X méi wahrscheinlech fir 20% eropzegoen wéi flaach, a méi wéi d’Halschent vun den Instanzen sinn iwwer 20% Gewënn,” sot de Lee an enger Freidegnotiz.

Ausserdeem sinn dës Wahrscheinlechkeeten vill méi héich wéi am Verglach zu typesche Joeren. An all 73 Joer zënter 1950 ass et nëmmen eng 27% Chance fir de S&P 500 fir mat engem Gewënn vun iwwer 20% ofzeschléissen, am Verglach zu 53% Chancen an post-negativ Joeren.

Kuckt: Keen weess wéi eng Aktien den nächste Stiermaart brennen, awer si wäerten wahrscheinlech net de Gewënner vum Bärenmaart sinn

Hei sinn dräi méiglech Katalysatoren déi et erlaben Aktien 20% Gewënn am Joer 2023 ze produzéieren:

Global “Desinflatioun” amgaang

De Lee a seng Equipe mengen datt d’US Inflatioun d’Federal Reserve an de Mäert de Konsens mat engem grousse Spillraum am Joer 2023 ënnersträicht.

Economisten, déi vum Dow Jones gepréift ginn, erwaarden datt den Dezember Inflatiounsbericht, deen den nächsten Donneschdeg de Moien erauskënnt, wäert weisen datt d’Schlagzeilinflatioun onverännert vum leschte Mount bleift, oder 6.5% Joer iwwer Joer. D’Kärpräismoossnam, déi onbestänneg Liewensmëttel- a Brennstoffkäschte entlooss, gëtt erwaart 0,3% vum November eropzegoen, oder 5,7% Joer iwwer Joer.

Wéi och ëmmer, Lee mengt datt den zukünftege CPI Bericht de Kär CPI am Dezember sou niddereg wéi 0.1% eropgeet, wat e wesentleche Réckgang am Inflatiounstempo duerstellt an den dräi Méint saisonal ugepasste Annualiséierter Taux (3M SAAR) bei ongeféier 2% setzt. . “An eiser Vue wier dëst eng massiv positiv Iwwerraschung,” sot Lee.

Als Konsequenz mengen de Lee a seng Equipe et kéint d’Bühn setzen fir d’Fed de Wee vun den Zënserhéijungen ze senken an och d’Vue ze änneren datt de Benchmark Taux “méi laang méi héich” muss bleiwen. Fed Fonds Futures Händler gesinn elo eng 74% Wahrscheinlechkeet vun enger 25 Basispunkt Erhéijung op senger nächster Politikversammlung, déi den 1. Februar ofschléisst, an eng 66% Chance fir en aneren am Mäerz, wat den Terminalrate bis Mëtt op 4.75-5% bréngt -Joer, laut dem CME FedWatch Tool.

Kuckt: ‘Al Gewunnechten stierwen schwéier’: Händler kucken zweete Bléck op 5% plus US Zënssaz bis Mäerz

Wéi och ëmmer, d’Zentralbank huet signaliséiert datt hiren Terminalrate dëst Joer op 5.25% an hirer Reunioun am leschte Dezember kéint peakéieren, wärend keng Zënssätzschnëtt bis Enn dëst Joer erwaart.

D’Gewënn vum Loun ginn op lues agestallt

“Trotz wat ausgesäit wéi ‘staark’ Aarbechtsmäert, féierend Indikatoren scho suggeréieren datt d’Lounerhéijung lues a lues ass”, sot Lee.

De Beschäftegungsbericht e Freideg huet gewisen datt de Lounwuesstum manner war wéi am Dezember erwaart an engem Zeeche datt den Inflatiounsdrock kéint erofgoen. Duerchschnëtt Stonn Akommes ass 0.3% fir de Mount eropgaang an ass 4.6% vun engem Joer eropgaang, liicht manner wéi erwaart an erof vun 0.4% e Mount virdrun.

Wéi och ëmmer, de Bezuelungswachstum, och wann et am Dezember ofgeschalt gouf, war ëmmer nach besser wéi erwaart, en Zeechen datt den Aarbechtsmaart staark bleift och wann d’Wirtschaft mat enger Steigerung vun der Federal Reserve steet. De Chômagetaux ass mëttlerweil op 3,5% vun 3,6% gefall.

Kuckt: Goldilocks Szenario? Méi lues Erhéijung vun den Aarbechter Léin kéint d’US Wirtschaft hëllefen eng Rezessioun ze vermeiden.

Equity (VIX) a Obligatiounsvolatilitéit (MOVE) fir staark ze falen

D’Volatilitéit vun der Aktie- an Obligatiounsmäert wäert méiglecherweis schaarf am Joer 2023 falen, als Äntwert op e Réckgang vun der Inflatioun an eng doduerch manner hawkesch Fed, sot de Lee a seng Equipe. “Eis Analyse weist datt dëse Réckgang am VIX e groussen Aflossfaktor ass fir Aktiengewënn, wat weider iwwer 20% Gewënn an Aktien ënnerstëtzen.”

CBOE Volatility Index VIX,
-5.92%
war of 6.4%, um 21.03 e Freideg, wärend den ICE Bank of America Merrill Lynch MOVE Index, e Jauge vun implizit Obligatiounsmäert Volatilitéit, lescht bei 119.53 war.

D’US Aktien hunn e Freideg geklomm nodeems den Dezember Beschäftegungsbericht Hoffnungen gefërdert huet datt d’Währungspolitik vun der Fed endlech ufänkt en Effekt op d’Wirtschaft ze hunn. Den Dow Jones Industrial Average DJIA,
+2,13%
ofgeschloss iwwer 700 Punkten méi héich, oder 2,1%, ze 33.629. De S&P 500 ass 2,3% fortgeschratt, an den Nasdaq Composite COMP,
+2,56%
klëmmt ëm 2,6%.

Kuckt: Ass en 2023 Börse-Rebound am Geschäft nom Verkaf vun 2022? Wat d’Geschicht seet iwwer zréck-ze-zréck Verléierer Joer.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *